Sodankylä, Finland, i år 1843: Laura Einosdatter Riipi er fanget av vold og alkoholisme i ekteskapet, og når hun oppdager blåmerker på den eldste datterens arm, får hun nok. I et øyeblikk av desperasjon, legger hun i vei på en farefull reise til Finnmarkskysten, og finner tilflukt i et avsidesliggende fiskevær. Laura må nå kjempe for å beskytte seg og døtrene sine, og samtidig håndtere konsekvensene av det som har skjedd.

Nye utfordringer og kulturelle forskjeller mellom nordmenn, samer og finner blir en del av hverdagen.

Elin Hansen er opprinnelig fra Vadsø, nå bosatt i Bodø. Hun debuterte i 2019 med romanen Ildtunger, hvor handlingen er lagt til Vadsø under hekseprosessenes tid. Hun er medlem av Mun dajan – Foreninga samiske forfattere.

Fremmed er også tilgjengelig som e-bok.

ISBN: 978-82-691711-4-3. Elin Hansen, 2023. 179 s. Innb. 379.- (kan kjøpes gjennom blant andre: Biblioteksentralen, AdLibris og Norli)E-bok: 978-82-691711-50. E-Pub. 199.-(kan kjøpes gjennom bsebok, AdLibris og Norli blant andre)