Sárá Álehttá Guttorm Eira ja Marit Alette Utsi: Imašlaš gomuvuohta

Hvorfor ser vi ikke månen hele tida, hvorfor er sola varm, hva heter de ulike samiske stjernebildene?

Bildefagbok for barn med fakta om verdensrommet. I boka er det bilder av og tekst om sola, planeter, stjerner, månens faser og nordlyset. Vi kan lese om den samiske stjernehimmelen med navn på stjerner og stjernebilder, om hvordan stjerner kan være kompass og klokke og hva månen og stjernene betyr for samene.

Boka har lydfiler til noen sanger, regler og en fortelling om samisk stjernehimmel.

For aldersgruppen 3-11 år. Illustrert av Camilla Freng Billett. Boka er også gitt ut på lulesamisk og sørsamisk.

I tillegg er det gitt ut en oppgaveboks til boka med 17 spørsmålskort med tekst på nordsamisk og lulesamisk. Den inneholder også magnettavle, og magnetbilder av månens faser, stjernebilder og nordlys. Imašlaš gomuvuohta – Imálasj vuobman – Rovnegs veartene-elmie. ISBN: 978-82-329-0149-4

Leatgo imaštan manne mánnu čuovgá dušše muhtumin, manne guovssahasas leat máŋga ivnni, manne beaivváš lea báhkas, ja mas diehtit mii násttiid lea mii?

Imašlaš guomuvuohta lea mánáid govvafágagirji, mas leat dieđut teavstta ja gova bokte. Lassin leat jietnafiilan lávlagat, luohti, hoahkan dahje máinnas.

Girjis leat govat planehtain, násttiin, mánus ja guovssahasas. Girjjis sáhttit lohkat sámi nástemáilmmi birra, násttiid ja nástegovaid namaid, movt nástit sáhttet leat kompássan ja diibmun ja maid mánnu ja nástit mearkkašit sápmelaččaide.

ISBN: 978-82-329-0148-7. Davvi girji, 2023. 27 s. Innb. 390.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og Gavpi )