Bente Floer ja Linda Hansen: Juovva – Dáppe lean!

Nordsamisk oversettelse av Steinura 1 – Her e Æ! (2017).

Bente Floer og Linda Hansen fra Honningsvåg har skrevet  fire bøker om den miljøbevisste jenta Steinura. Temamessig tar de fire bøkene utgangspunkt i hver av de fire årstidene. Nå er første bok i serien gitt ut på nordsamisk.

Boka handler om Steinura som bor på Magerøya. Hun er skapt på Magerøya i et samspill mellom natur og dyr. Steinura ønsker seg venner, hun tar vare på naturen og hun liker ikke at mennesker kaster søppel.

«Steinura» oversatt til samisk (Geir Johansen, 02.03.22, Ságat)

For aldersgruppa 3 – 10 år. Illustrert av Katarzyna Kapusta.

ISBN:  978-82-690713-6-8. Linda Helen Hansen, 2022. 31 s. Innb.  190.- (Kan kjøpes gjennom Steinura (Facebook) og Biblioteksentralen)