Manne: Manne (CD/vinyl)

Manne er soloprosjektet til komponist og produsent Herman Rundberg fra Kåfjord.

Den sjøsamiske identiteten er en viktig del av hans kunstneriske virke og med Manne gjør han et dypdykk i sin egen bakgrunn der melodier inspirert av tradisjonell joik og sjøsamiske salmer kombineres med et moderne musikalsk landskap.

Albumet inneholder 10 egenkomponerte sanger med tekster på nordsamisk, norsk og engelsk. De er laget i samarbeid med flere andre samiske og nordnorske artister. Emil Kárlsen, Petter Waldemar Nohr Unstad, Petter Carlsen, Elina Ijäs, Mari Boine og Inger Márjá Eira. Sistnevnte har vært en viktig samarbeidspartner og joik mentor gjennom hele prosjektet. Arktisk Filharmoni er også med på hele albumet, og Sámi Lávlunjoavku/Samisk Sanggruppe fra Kåfjord bidrar på joiken «Gáivuotna – Kåfjord».

Tilgjengelig i Spotify: Manne (2023)

Starter svakt, men tar seg opp (Jarl Riskjell Gjerde, 11.11.23, Nordlys)

Storslått og grandiost – glatt og velpolert (Rudi Nikolaisen, 03.11.23, iTromsø)

Etter sju år er hans nye album klart: – Den personlige reisen har vært ekstremt givende, men også krevende for meg (Isabel Haug, 31.10.23, Framtid i nord)

Herman (38) gir ut livsverket: – Jeg har levd inni Manne-bobla (Helge Skog, 19.05.23, Folkebladet)

NOOX42088B. Mano Music, 2023. 1 CD (32 m. 20s.) 200.- /NOOX42088C. Mano Music, 2023. 1 vinylplate. (32 m. 23 s.) 300.-