Sara Kristine Vuolab har gitt ut sin andre diktsamling. Den har parallelltekst på nordsamisk og norsk og mental helse er temaet.

Hovedpersonen minnes en fortid med mobbing i skolegården, og sørger over sitt liv i nåtid. Gjennom diktene aner vi et ønske om å bli elsket. Vi får innblikk i en ensom hverdag preget av spiseforstyrrelse, depresjon, angst og kronisk utmattelse.

Det handler om utenforskap, om dårlig selvfølelse, om Nav, og om det å være 27 men føle seg som en 85-åring.

Vuolab debuterte med diktsamlingen Gárži i 2019. Den ble gitt ut i norsk gjendiktning i 2022 – Trangt. Også i denne var mobbing og spiseforstyrrelser sentrale temaer. For denne ble hun tildelt Tabuprisen i 2021 og Samerådets litteraturpris i 2022. Hun var også nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2022 fra det samiske språkområdet.

ISBN:  978-82-7601-288-0. Iđut, 2024. 121 sider. Innbundet. 239.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen, Adlibris og Gavpi blant andre)