I Mary Ailonieida Sombán Maris nye barnebok tar hun og illustratør Sissel Horndal til regnbuelandet og fargenes verden.

En skapelsesfortelling om hvordan regnbuen ble til.  En midtsommer blir alle fargene, personifisert som reinsdyr, og alle dyrene invitert på fest til Rássegáldu. Alle koser seg helt til det begynner å regne. Torden og Lyn sammen med den store Gullskyen ankommer festen. Denne natta blir fargene venner og regnbuen skapt. Regnbuen, som er jordens smykke, berører oss alle og minner oss om våre egne indre krefter og særegne farger som vi kan lage vår egen superstyrke av.

Boka er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2023.

De gal buollái feasta! Stuorra Gollečeskes balva lei álddagastán arvedávgái vuosttaš geardde máilmmis, nullaáiggis. Ivnnit čuvge ja illudedje, ná hirbmat somá! Sis ledje skihpárat! Buohkain ledje skihpárat, ja sii ledje viehka čábbát. Juohkehaš lei áibbas erenoamáš, seamma go don ge.

Svært aktuell (Elin Margrethe Wersland, 11.04.23, Ságat)
«Arvedávgeriikii» lea nammaduvvon bálkkašupmái (Ávvir, 06.04.23)
Syv farger. Syv helt nye eventyr (Elin Margrethe Wersland, 05.12.22, Ságat)
– Jurddaš mo máilbmi livččii ivnniid haga (Kila Anti, 02.12.22, Avvir)

ISBN: 978-82-329-0293-4. Davvi girji, 2022. 32 s. Innb. 260.- (kan kjøpes gjennom Adlibris, Gavpi og Biblioteksentralen)