Berit Nergård: Gávpogii mannamin/På tur til byen

gavpogii mannaminFørste bok i en ny eventyrserie barn – Miesázat/Reinkalvene.
Tidlig en morgen ser Hvitpels og Gråpels en ørn som flyr med en reinkalv i klørne. Den lander på en klippe og slipper reinkalven, men reinkalven sparker ørna så hardt i hodet at begge faller utenfor klippekanten og lander i et myrhull. Reinkalven klarer å karre seg opp og ser ut som et myrtroll. Nå var de tre stykker som var på vei til sommerbeitet, til byen. Men først måtte de våge å gå forbi Stalloen.
Tekst på nordsamisk og norsk. Aldersgruppe: 6-9 år. Illustrasjoner av Malle Remmel.
Ovtta iđit oaidniba miesášguovttos Gabba ja Čuoivvat ahte goaskin girdá ja das lea vel ruksesmiessi gaccaid gaskkas. Báktesteallis luoitilii goaskin miesáža, muhto ieš čievččahalai nu garrasit ahte goappašagat gahčaiga báktesteallis opmui mii lei das vuolábealde. Doppe boahnárasttii miesáš bajás ja lei dego jeaggestállu. Dál sii ledje golmmas mátkkis geasseorohahkii, gávpogii. Muhto álggos galge duostat mannat Stálu meaddel.
ISBN: 978-82-7374-858-4. Davvi girji, 2013. 60 s. 165.- (kan kjøpes bl.a. gjennom haugenbok.no)