Lars Pettersson: Urminnes hävd

Lars Pettersons femte bok om Anna Magnusson er gitt ut.

Hun er tidligere jurist, men har nå mange år vært reineier i Kautokeino.

Hun blir oppringt av en hittil ukjent slektning, den merkelige enstøingen Are Israelsson. har blitt arrestert for et drap han nekter for å ha begått. Nå vil han ha henne som forsvarer.

Are er tiltalt for å ha myrdet en nybakt enke i huset hans i Umeå. Men hvordan skulle den korte Are ha kunnet kutte strupen på den høye Stig Göran Lindwall? Og hva har brevene Lindwall fant til sin kone fra en viss Ditlev med drapet å gjøre?

Sammen med etterforsker Melker Grundström graver Anna stadig dypere i mysteriet, og en historie med røtter på 1920-tallet rulles opp. Det var en tid da familier ble splittet grunnet rasisme, tvangsflytting og uforstående myndigheter. Det oppsto fiendskap mellom de fastboende reineiende samene og tvangsbosetterne. Ares’ foreldreløse far, som senere blir en anerkjent kunstner, ble et offer for myndighetenes spill. En gripende detektivhistorie om hvordan tilfeldigheter kan rive opp vonde minner. Og om hvordan alene aldri er sterk.

Svensk tekst.

Første bok i serien Kautokeino, en blodig kniv ble gitt ut i 2012. Denne ble gitt ut i norsk utgave i 2013. Siden har det kommet flere bøker i serien om Mona Magnusson: Slaktmånad (2014), Mörkertid (2016) og Arctic Express – den stora mörklägningen (2019).

ISBN: 9789177753513. Ordfront förlag, 2023. 309 sider. innbundet. 229.- (kan blant annet kjøpes gjennom Adlibris)