Subttsasa amás gáttes

Subttsasa amás gáttes (Fortellinger fra fremmed strand) er en antologi med tretten klassiske noveller oversatt til lulesamisk.

Forfatterne er er fra mange land og epoker og gir en fin introduksjon til den klassiske verdenslitteraturen i lulesamisk språkdrakt.

Forfatterne som er representert i antologien er Edgar Allen Poe, Aleksis Kivi, Anton Tjehkov, Virginia Woolf, Arthur Conan Doyle, James Joyce, Lev Tolstyoj, Rabindranath Tagore, Kate Chopin, Katherine Mansfield og Wolfgang Borchert.

Novellene er oversatt av Are Tjihkkom og gitt ut på hans eget forlag.

Tjoahkken lågådahtti galla giehto sáme iednegielagijt, gudi dánen oahpástuvvi moatte lágásj tiemájda ja ulmutjijda novella, oanes subttsasa, sjánnara baktu. Tjálle li moattet bájkes ja ájges dási tjåhkanam. Oanes báhkuj: Subttsasa amás gáttes bukti värálda girjálasjvuodav sábmáj.

ISBN: 978-82-692239-5-8. Tjihkkom Almmudahka, 2023. 201 sider. Innbundet. 200.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen)