Niko Valkeapää: Lása duohken/Behind the window

Lasa duohkenNiko Valkeapää bokdebuterer med diktsamlingen Lása duohken/Behind the window som inneholder dikt han har skrevet gjennom ti år. Valkeapää er fra Enontekiö i Finland og kjent samisk artist med 6 albumutgivelser bak seg. Diktene er skrevet på nordsamisk med engelske gjendiktninger.
Diktene er korte, men dype og treffende beskrivelser av tanker, følelser og øyeblikk som formidler undring eller det å være til.
Diktagirji Lása duohken lea callon logi jági áigodagas. Valkeapaa oanehis, muhto čiekŋalis ja deaivalis divttat govvidit jurdagiis, dovduid ja bottuid, mat muitalit ipmášiid áicama birra dahje dušše leahkima birra.
The book, Behind the Window, was written over a period of ten years. Valkeapää’s short, but deeply resonant poems describe thoughts, feelings and moments, that articulate a sense of wonder, or simply a way of being.
ISBN: 978-82-999213-8-1. Bárus, 2017. 107 s. Innb. 250.-