Inger Haldis Ápmir: Roasttilis bojá-guovttos

raostilis_boja769Ungdomsroman på nordsamisk om tolv år gamle Bierril og hans bestefar. De er ute å ser til rypesnarene. Bestefar er ikke fornøyd, når det er så lite fugl. Også Bierllil er misfornøyd med fangsten. Han får masse tanker om dette. Hva skal han gjøre før for å bevare naturen, før det er for sent? Første bok i en planlagt serie. For aldersgruppen 11-16 år.
Nuoraidromána. Roastilis bojá-guovttos lea vuosttas girji nuoraidromána ráiddus. Dán muitalusa váldoolbmot leaba Bierril, 12 jahkásaš ja su áddjá. Soai leaba gárdegoađis, leaba rievssatgárddi oahppan. Áddjá ii leat duhtavaš, lea uhccán loddi, ja čakčat ollu bivdit. Bierril ge ii liiko dása. Sutnje bohtet ollu jurdagat. Maid son galggašii dahkat vai luondu ii áibbas billašuva? Muitalusas leat maiddái neahkemeahttun fearánat, go Bierril oažžu fámu nu ahte sáhttiba girdilit čiegus nástái.
ISBN: 978-82-8263-180-8. ČálliidLágádus, 2015.- 66 s. Innbundet. 179.- (kan bl.a. kjøpes gjennom haugenbok.no og adlibris.com)