Inghilda Tapio: Vöörhkesovveme kråanh

voorrhkesovveme kråanhSørsamisk utgave av Inghilda Tapios nye eventyr for barn –  Čihkkon čiegát.
Morten og Elle har lenge vært nysgjerrige på en berghule. De har hatt lyst til å undersøke hulen, men har ikke fått lov. En dag kryper de likevel ned i den trange hulen. De må krype fordi hulen er lav. Det er veldig mørkt i hulen, derfor har de lykter med seg. Det er mange rare og nifse rom i hulen. Overalt faller det stein foran dem. Det er mange stier i hulen. De blir forvirret og redde for å gå seg vill. Til slutt velger de en av stiene. Stien blir smalere og smalere. De blir redde når de hører ekkel og nifs latter i hulen. Les hvordan det går med Morten og Elle.
Ulrika Tapio Blind har illustrert boka. Oversatt til sørsamisk av Joseph Fjällgren. Aldersgruppe: 6-12 år.
ISBN: 978-82-7374-916-1. Davvi girji, 2014. 44 s. (kan bl.a. kjøpes gjennom haugenbok.no)