Simon Issát Marainen: Mánus mánnui

maus mannuiDette er den første barneboka til musikeren og forfatteren Simon Issát Marainen, som er fra Nedre Soppero i Sverige.
Boka handler om det Lars-Issát og venninna Diinná opplever hjemme, på skolen, ute og på fjellet. Vi følger dem fra måned til måned gjennom et helt år. Fra mai til april, da reindriftssamenes år begynner med reinkalvingen. Lars-Issát og Diinná blir kjent med Išši-Sárá, en bitte liten jente, som blir deres hemmelige venninne.
Boka er illustrert av Annica Waara. Nordsamisk tekst. Aldersgruppe: 8-12 år.
Girji lea Simon Issát Marainena vuosttaš mánáidgirji! Girji lea Lars-Issáha ja su skihpára Diinná fearániid birra maid soai vásiheaba ovtta olles jagi ruovttus, skuvllas, olgun ja duoddaris. Soai oahpásmuvvaba Išši-Sáráin, unna šattot nieiddažiin, gii šaddá sudno suollemas skibirin. Annica Waara lea ráhkadan  govaid girjái.
ISBN: 978-82-7374-795-2. Davvi girji, 2013. 63 s. 175.- (kan også kjøpes bl.a. gjennom haugenbok.no)