Dráma ođđa áiggis – Drama i nyere tid (DVD)

Det er 30 år siden kampen om Alta-Kautokeinovassdraget og Norges-historiens bitreste og mest konfliktfylte kraftutbygging. I den anledning gir forlaget CálliidLágádus ut denne DVD-boksen som  inneholder to tittler: Mo Sámi váldet-Slik tar de Sameland og La elva leve!

Mo Sámi váldet – Slik tar de Sameland (1983)

I en sterk og poetisk kommentar fortelles historien om den norske koloniseringen av Sameland. Den avsluttes med Altakonflikten som ble en maktdemonstrasjon fra den norske stat.  I 1984 vant dokumentarfilmen priser i Trondheim, Norge, Oberhausen, Tyskland og Krakow, Polen. Etter disse ble filmen invitert til mer enn 30 filmfestivaler over hele verden.

Regi: Skule Eriksen, Kåre Tannvik. Kommentarer på samisk: John T. Solbakk. Norsk tekst. Lengde: 30 Min

La elva leve! (1980)

Norsk drama om Altakonflikten i 1079 og 1980. La elva leve! var brukt som slagord under aksjonen.

Regi: Bredo Greve, Nils Utsi. Lengde: 105 Min

ISBN: 978-82-8263-000-9. CálliidLágádus, 2010. 2 DVD. 200.-