Britta Héden: Arktiska portalen – den samiska kraften från norr

Arktiska portalen – den samiska kraften från norr er andre del i Britta Hédens romanserien De glömda tidsportalarna. Svensk tekst.

Annika er tilbake i egen tid etter omveltende opplevelser i 1500-tallets Inkarike. Den rolige tilværelsen i Gøteborg blir snart brutt og hun flyr opp til Nord-Norge. Gjennom nye venner blir hun kjent med den samiske kulturen. På en samisk sjamanfestival møter hun den kraftfulle noaiden Balt med de intense, mørke øynene.

Med hjelp fra Aila tar hun seg gjennom den arktiske portalen tilbake til en tid da den gamle samiske kunnskapen ennå var levende. Hun får oppleve det samene har blitt utsatt for. Kommer hun til å klare det harde livets prøvelser på fjellet? Hvorfor finnes Balt også i denne tiden? Hvilken kunnskap er det meningen hun skal ta med herfra? Annika oppdager en plass og en tid da den samiske kulturen var sterk og gjør en reise dypt inn i noaidenes mysterier.

Britta Hedén har studert kjemi og adferdsvitenskap. Hun har en dyp interesse for urfolk og gamle kulturer verden over.

ISBN:9789198660975. Lassbo förlag, 2021. 228 s. Heftet. 181.- (kan kjøpes gjennom Adlibris)