Š [‘æ∫] nuoraidmagasiidna – 80/2015

s80Tema for denne utgaven av ungdomsmagasinet «Š» er samisk identitet og språk. Ungdommer med forskjellig samisk bakgrunn forteller hva de tenker rundt temaet. Vi møter blant andre sjøsamen Yvonne-Marie Miniggios, reindriftssamen Ailo Kemi, lulesamen Victor Inge Paulsen og nysamen Ylva Soriano Lundby. Magasinet inneholder også et portrett av den unge samiske artisten Katarina Barruk og artikler om det populære samiske bandet Felgen Orkester,  den finske superstjernen Isac Elliot sitt besøk i Kautokeino i påska og den sørsamiske filmen Stoerre Vaerie.
Š er et ungdomsmagasin som sendes gratis til alle skoleelever fra 8. klasse og oppover med samisk som fag. Bladet er også til vanlig salg i utvalgte butikker, og utgis 5 ganger i året. Niels Ovllá Oskal Dunfjell er redaktør. Tekst på nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk.
For første gang er Š også tilgjengelig i norsk utgave som nedlastbar PDF-fil.
http://idut.no/produkt/tabid/61/p-463-80-norsk.aspx
For mer informasjon se magasinets facebookside: https://www.facebook.com/#!/samiskungdomsmagasin
ISSN: 0804- 5143. Iđut, 2015. 40 s. 50.-