Per Lars Tonstad: Mari Boine – fly med meg!

Biografi om den kjente samiske musikeren Mari Boine gitt ut på Kagge forlag.

Forlagets omtale:

Hva er det med Mari Boine? Hun fenger lyttere fra alle landets – og verdens – hjørner med sin stemme, uansett om det er joik eller andre rytmer som kommer ut. Hun har fornyet og modernisert den samiske musikken ved å oppta elementer fra både jazz, rock og folkemusikk.

Boine vokste opp i et strengt læstadiansk hjem hvor joiken var bannlyst og de gamle fortellingene hadde liten plass. Etter hvert vokste trangen til å både bli kjent med sin egen musikkarv og filosofien bak den og å uttrykke seg musikalsk. Hun ville gjøre opprør mot undertrykkelse og den altoverskyggende fornorskingspolitikken, et opprør som i stor grad har preget Boines liv og kunst.

I denne boka får vi høre om det å bli mor, om kjærlighet og svik, drama og tragedie, om å bli musiker og verdenskjent kunstner og om hvordan hun har kommet dit hun er i dag. Forfatteren er frilansjournalisten Per Lars Tonstad, som ble kjent med Mari Boine under studiene ved lærerhøgskolen i Alta på 1980-tallet.

Omtaler og anmeldelser:

Alkoholen ble min trøst (NRK Sápmi, 10.10.12)

Bok om Mari Boine: ruset seg mot angst (Ságat, 11.10.12)

Mari Boine: Alkoholen var bra å ha (VG, 11.10.12)

ISBN: 9788248911890. Kagge, 2012. 349.- (kan kjøpes fra bl.a adlibris.com , haugenbok.no og biblioteksentralen)