Sigbjørn Skåden: Prekariahta lávlla (lydbok)

Lydbokversjon av Sigbjørn Skådens Prekarihta lávlla (Prekariatsang) andre diktsamling som kom ut i 2009. Diktene er lest inn av forfatteren selv og vi får noen innblikk i livet til det samiske paret Debbie og Ian, fra de snubler ut av ei postkolonial tåke i starten av boka til de på slutten atter slukes av ei tilsvarende tåke.

Det er ingen klassisk epikk som ligger til grunn, men til sammen former diktene i glimt konturene av to liv. Boka har mange referanser til postpunkbevegelsen, en kraftfull musikkbevegelse som på 70- og 80-tallet oppsto som en reaksjon på den store arbeidsløsheta og de sosiokulturelle forandringene Nord-England hadde blitt tvunget igjennom etter 2. verdenskrig. Postpunken ble en måte å formulere ei ny virkelighet på.

ISBN: 978-82-91973-51-7 . Skaniid girjie, 2012. 190.- (kan også kjøpes gjennom bl.a haugenbok.no)