Inger Ravna Eira: Mor gråt over mine skjørt

 Diktsamlingen Mor gråt over mine skjørt er en gjendikting til norsk av Eadni ganjaldii mu fuolppuid (2009) gjort av forfatteren selv sammen med Kari Wattne.

I boka skildrer forfatteren vakkert og poetisk om hvordan det er å leve i to samfunn, i et samisk samfunn i endring og i det norske samfunnet. Boka handler om jeg-personens utvikling fra barndom til voksen. Leseren følger jeg-personens oppvekst i et flyttasamemiljø, erfaringer fra internatet og skolen der hun møter norsk kultur, hennes skjøre ungdommelige kjærlighetsfølelser, utdanning på fremmed sted, utvikling fra ung jente til voksen kvinne med det hun lykkes i og det hun mislykkes i.

Boka er også gitt ut som e-bok: Inga Ravna Eira: Mor gråt over mine skjørt

978-82-7374-525-5 . Davvi girji, 2011. 85 s. 145.- (kan kjøpes fra bl.a. haugenbok.no)/E-bok: ISBN: 978-82-329-0422-8. Davvi girji, 2021. (kan kjøpes gjennom ebok.no og bsebok)