Sissel Horndal: Stallo og sølvmånen (lydbok)

Stallo og sølvmånen er en gjendiktning av et kjent samisk eventyr, som finnes i mange versjoner, gjort av forfatteren og illustratøren Sissel Horndal. Hun samarbeider her med den profesjonelle fortelleren Eirin Edvardsen som leser eventyret som handler om en jente som blir overfalt av Stallo mens hun gjeter rein i fjellet. Han røver med seg både jenta og reinflokken og alt håp synes å være ute. Jenta er modig og snartenkt, men er dette nok for å beseire en tilsynelatende uovervinnelig motstander?

Stallo og sølvmånen er lydbokversjon av figur- og fortellerforestillingen Stallo sover ikke når sølvmånen skinner. Lydboka inneholder et lite hefte for dem som vil vite litt mer om bakgrunn og tradisjoner rundt forestillingene om Stallo og kona hans, Luttak, med kildehenvisninger. Sissel Horndal har selv gitt ut lydboka på sitt eget forlag.

Les en anmeldelse her: http://aktiviteterforbarn.no/artikkel/stallo-og-solvmanen

Rabarbra bokmakeri, 2010. 1 CD. 25 min. 150.- (bestilles fra rabarbra@gmail.com eller fortelleirin.no)