Kaare Vennerød: Du sámi muitalus

Nordsamisk oversettelse av Kaare Vennerøds  «Den samiske fortellingen» (2018).

Boken forsøker å gi leseren en annen forståelse av samenes situasjon og utfordringer i Norge. Gjennom variasjoner i den litterære fremstillingen viser forfatteren samenes virkelighet sett både innenfra og utenfra. Vi får oppleve poesi, reiseskildring, byråkratisk kansellispråk og enkle, ganske autentiske dialoger, som berører alt fra samene som helt vanlige, moderne mennesker til samefolkets rolle som vårt viktige arvesølv. Den samiske og norske versjonen er layoutmessig helt parallelle, og egner seg derfor i språkundervisning.

Oversatt til nordsamisk av Inger Máret Ánne Eira.

ISBN: 9788269126518. Kaare Vennerød, 2018. 237 s. Innb. 395.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen, haugenbok og adlibris blant andre)