Joikefeber (DVD)

JoikefeberDokumentarfilm om joik av Ellen-Astri Lundby og Beate Bursta.
På en humørfylt og innsiktsfull måte forteller filmen om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker – og hvem man kan joike. I filmen møter vi regissørens datter, den unge musikkeleven Ylva fra Oslo som vil lære seg å joike, og vi opplever hennes møter med samiske stjerner som Mari Boine, Johan Sara jr og Ole Larsen Gaino. Gjennom joiken nærmer Ylva seg en samisk identitet.
I regissørens forrige film Min mors hemmelighet (2009) etterforsket Ellen-Astri Lundby sin mors fortielse av deres samiske bakgrunn. I Joikefeber er det datteren som tar arven tilbake. Filmen er lagd i en underholdende blanding av ulike filmstiler og sjangere bl.a med sjarmerende joikemusikkvideoer i stumfilmstil.
Facebookside: Joikefeber
Samisk tale. Norske undertekster.
114611. 2014. 1 DVD (57 min.). 149.- (kan kjøpes gjennom cinemamas.no)