Johan Sara jr. – Voi_Ice In Cube (CD)

Johan_Sara_Jr._-_Voi_Ice_In_CubeDen siste delen av musikk-konsept-trilogien til joikeren og musikeren Johan Sara jr. fra Kautokeino er nå ferdig. Med dette trilogikonseptet har Sara prøvd å lage et bilde om hvordan joiken startet. En slags dokumentasjon om hvordan den samiske musikken-joiken har vandret og overlevd til i dag. Spørsmål som har vært stilt er -hvor startet joiken, hvor fikk de ulike melodiene sin start og hvilke toner var opprinnelsen. Var det lyder fra naturen ?
Den samiske joiken er funksjonell og mangfoldig og har stort  utviklingspotensiale. Dette har komponisten vist i dette konseptet med utgivelsene Ludiin muitalan (2009), Transmission (2010) og den siste Voi_ice in cube (2013). Stemmen har vært bærebjelken i to av utgivelsene og som vi vet er også stemmen hovedinstrumentet i den samiske musikkarven.
STI06. Stierdna, 2013. 1 CD. 179.- (fra cdon.no eller platekompaniet.no)