Bjarte Bjørkum: Dat Stuorra Buoskungilvu

Dat stuorra buoskungilvuBjarte Bjørkumbarnebok Store Prompekonkurransen (2007) i nordsamisk oversettelse. 
Etter en uheldig episode med en ertesuppe stikker søskenparet Ida og Kjell en tur i dyrehagen, hvor de ender opp som dommere i en improvisert prompekonkurranse dyrene imellom. Spørsmålet er om de endelig får svaret på hvilket dyr som er flinkest til å prompe. De treffer flere sterke kandidater, og både sjiraffen og krokodillen ligger an til å vinne, da en overraskende utfordrer plutselig kupper hele konkurransen.
Marit Alette Utsi har oversatt boken til samisk. Illustrasjonene er gjort av Johan Egerkrans. Boka er lettlest og passer for barn i aldersgruppen 6-9 år.
Maŋŋá bártti eartamáliin, de viehkaleaba oappážagat Ida ja Kjell elliidgárdái gos soai gártaba duopmárin improviserejuvvon buoskungilvvus elliid gaskkas. Gažaldat lea ahte beassaba go viimmat diehtit makkár ealli lea čeahpimus buoskut. Soai deaivvadeaba máŋga garra kandidáhtain, ja sihke giráffa ja krokodilla orruba vuoitimin, go fáhkka stivregoahtá hástaleaddji olles gilvvu.
Marit Alette Utsi lea jorgalan girjji sámegillii. Illustrašuvnnaid lea Johan Egerkrans dahkan. Girjji lea álki lohkat ja heive 8-jahkásaš ja boarrásat mánáide.
ISBN: 9788273749116. Davvi girji, 2014. 72 s. 169.-