Anbjørg Pauline Oldervik: Biekkain leat bálgát /Vindene har veier

Biekkain leat balgatAnbjørg Pauline Oldervik har gitt ut 16 diktsamlinger på norsk. Hun har samiske røtter fra Ullsfjorden i Nord-Troms og har derfor ønsket at hennes dikt skal bli tilgjengelig i samisk språkdrakt. Davvi Girji har sammen med forfatteren valgt ut 100 dikt fra 12 av diktsamlingene hennes og den kjente samiske poeten Inga Ravna Eira har gjendiktet disse til nordsamisk.
Forlaget skriver: I diktene sine får Oldervik fram refleksjoner om det allmenmenneskelige og universelle gjennom poesien som tilfører det samiske og norske samfunn verdier. Hun gjør den samiske poesien rikere, dypere og mer vidtfavnende. Hun bekrefter med diktene sine at det som utgår fra det samiske, på lik linje med andre, har noe viktig på hjertet å berette om livet.
Diktene i boka er gjengitt på norsk og nordsamisk. Boka er kjøpt inn av Norsk kulturråd.
ISBN: 978-82-7374-900-0. Davvi girji, 2013. 208 s. 220.- (kan også kjøpes bl.a. gjennom haugenbok.no)