Gilši – Skilful (CD)

gilsi“Gilši – Skilful” er en poetisk og musikalsk fortelling der joik, dikt og musikk er bundet sammen til en kraftfull og dynamisk helhet. Inga Ravna Eiras poesi om kvinnenes situasjon i dagens reindrift veves sammen med kraftfull tradisjonell joiking av Ravna Anti Guttorm og Biret Ristin Sara som til fulle behersker klassisk joik. Disse tre kvinner har vokst opp med reindrift i en tid da kvinner og barn naturlig deltok. De tar opp endringene fra sin barndom til dagens reindrift og de konsekvenser det har fått for kvinnens situasjon, både de i og utenfor reindriften.
Inga Ravna er en etablert forfatter med flere utgivelser bak seg. Ravna og Berit Kirsten har medvirket i flere CD-utgivelser og opptrådt på ulike scener med sin joik. Patrick Shaw Iversen har komponert musikken. Kenneth Ekornes, en av Norges fremste perkusjonister, fullender lydbildet.
DATCD-61. DAT, 2012. 1 CD. 169.- (fra cdon.no)