Mánážii – Til barnet (CD)

manaziiÅ synge for babyen er viktig. Det setter barnet i sentrum og stimulerer den viktige dialogen mellom foreldre og barn. CD’en er en skattekiste med sanger og regler til barnets første leveår. Utgiverne håper sangene vil inspirere foreldre til å synge mer med barnet  og gjerne benyttes i barnehager og skoler for å stimulere til bruk av det samiske språket i hverdagen.
CD’en inneholder både kristne og verdslige sanger hentet fra både norsk og samisk kulturarv. Blant sangene som er oversatt til nordsamisk er “Lille Petter Edderkopp”, “Vær meg nær, å Gud”, “Klappe, klappe søte” og “Ro, ro til fiskeskjær”.
Vokalister er Niko Välkeapää, Ann Mari Andersen, Sara Marit Gaup og Inger Karoline Gaup. Kautokeino kulturskoles sangkor er også med.
CD759. IKO-forlaget, 2012. 1 CD. 200.- (kan kjøpes fra karabok.no)