Magne domantrener Skåden: Før fanden får sko på beina – og andre fandenivoldske historier

Siden oppstart av intensiv hjernetrening i 2005 har forfatteren Magne Skåden fra Skånland i Sør-Troms gitt ut sju bøker. Gjennom treninga fikk han en stemme ved fasilitert skriving. Han taler gjennom å skrive. 

Denne er hans tredje novellesamling hvor fortellingene er lokalisert til Fandens rike som er omgitt av de utenforliggende riker. Disse er vage. Fandens rike derimot har faste og forutsigbare rammer. Fanden er en tilbakelent leder. Riket, organiseringa og temperaturen er ikke slik man forventer det. Heller ikke Fanden sjøl. Inn i denne konstellasjonen er talemåter omkring Fanden og historiene rundt disse plassert.

ISBN: 978-82-91973-50-0. Skaniid girjie, 2011. 190.- (kan også kjøpes gjennom bl.a haugenbok.no)