Magne Domantrener Skåden: Gi meg fem ord/Give med five words/Atte munnje vihtta sáni

Gi meg fem ord / Give me five words / Atte munnje vihtta sáni er Magne domantrener Skådens andre novellesamling. I 2009 lanserte han den første:  Jeg er ikke en fjellklatrer.

Hver novelle bygger på fem ord gitt forfatteren av familie og venner. Resultatet er blitt uforutsigbare noveller. Språket er forunderlig nakent og tidvis mirakuløst billedskapende i all sin konsentrasjon. Det er ikke til å fatte at forfatteren har kunnet makte å bygge opp en uttrykkskraft som her slår mot en, – og at hans stilistiske særpreg har kunnet modnes i den kommunikasjons-messige isolasjonen han har vært innelåst i.

Tekst på norsk, samisk og engelsk.

ISBN: 978-82-91973-46-3. Skániid girjie, 2011. 112 s. 190.- (fra bl.a. haugenbok.no)