Sokki, Risten: Mu ártegis eallin / Muv imálasj iellem / Mov rovnegs jielede

Barnebok av Risten Sokki om reindriftsgutten Niillas Juhan Heandarat som foretrekker å sitte framfor datamaskinen og er redd for reinsdyr. Han mobbes av den grunn. Alt forandrer seg når han får en svært særegen lillesøster. Romanen var den samiskspråklige vinnerboka i 2007 av den nordiske konkurransen «Nye barnebøker på færøysk, grønlandsk og samisk». Da ble den utgitt på nordsamisk og norsk (Mitt rare liv). Denne utgivelsen er i nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk versjon. For barn i aldreren 10-14 år.

Čálli muitala 10 jahkásaš badjegándda, Niillas Juhán Heandaraga birra. Son liiko čohkkát dihtora ovddas, muhto ballá bohccuin. Earát hárdet su dán dihtii. Buot rievdá go Niillas Juhán Heandarat oažžu oappá. Mu ártegis eallin girji lei sámegiel vuoitogirji 2007 davviriikalaš čállingilvvus «Nye barnebøker på færøysk, grønlandsk og samisk».

ISBN: 978-82-7374-839-3. Davvi girji. 2011. 112 s. 250.- (kan også kjøpes fra haugenbok.no)

.