Bárut – Inga Juuso: Bálggis (CD)

Fylkesjoikeren i Troms Inga Juuso står i sentrum av bandet Bárut – et band som plasserer joiken i nye lydlandskaper. Med seg har Inga Juuso perkusjonisten Martin Smidt og multiinstrumentalisten Asbjørn Berson. De er inspirert av både blues og urmusikk, og gir den nordiske «sounden» en ny dimensjon.

De ha med seg flere gjester på albumet;
Ánte Mihkkal Gaup og Annbjørg Hætta bidrar til en variert og herlig vokalstemning. Audun Eriksen presenterer sine didjeridu-ferdigheter i nye omgivelser og Hildegunn Øiseth utvider det urmusikalske perspektivet med improviserte soloer på bukkehorn. Frode Fjellheim er produsent og bidrar også med sitt rikholdige syntoppsett.

Albumet er mulig å lytte på blant annet på Spotify.

Bluesjoik og urmusikk i ett (anmeldelse av Svein Andersen i Aftenposten 01.04.11)

Ny gruppe og nytt album (NRK Sapmi 08.04.11)

Inga Juuso får terningkast 6 (tromsfylke.no)

VUCD806. Vuelie, 2011. 1 CD. (149.- bl.a. fra Platekompaniet og cdon.no)