Nordic Namgar: Live at Riddu Riđđu (CD)

Nordic NamgarNordic Namgar er et bestillingsverk som ble framført på Riddu Riđđu 2013 og er et musikalsk møte mellom to unike urfolksstemmer. Bestillingsverket er komponert av jazzmusikeren  Ole Jørn Myklebust og framført av samiske og russiske musikere. «Nordic Namgar – Live At Riddu Riddu» er et episk storverk av samiske, mongolske og sfæriske nordiske impulser. Myklebust har tatt utgangspunkt i stemmene til Namgar Lhkasaranova fra Buryatia og samiske Niillas Holmberg, som begge representerer sin kultur, musikk og tradisjon på høyt nivå. Deres stemmer utfyller hverandre nydelig. Med seg har de også strupesangeren Radik Tyulyush på «Tunka».
Det meste av musikken er nyskrevet spesielt for Nordic Namgar, i tillegg til noen kjente tradisjonelle buryatiske og mongolske melodier som presenteres i ny og spennende drakt. I tillegg til Namgar Lhasaranova , Holmberg  og Myklebust består bandet av Fredrik Ellingsen (gitar, electronics), Kjetil Dalland (bass), Herman Rundberg (trommer, perkusjon) og Evgeny Zolotarev (chanza).
Albumet kan høres via Spotify: https://play.spotify.com/album/3NGzvpk13QB1E4jpcyo3Vk
Anmeldelse:
Urflott – Namgar Nordic en verdifull påminnelse om hvilken allmenngyldig kultur og egenart som til enhver tid trues av små og store politiske dragkamper (Mode Steinkjer, Dagsavisen 03.05.14)
FBCD226. Finito Bacalao Records/Musikkoperatørene, 2014. 1 CD (50 min). 169.- (fra bl.a platekompaniet.no og cdon.no)