Mari Boine: Gilvve gollát – Sow your gold (CD)

gilvve_gollatMari Boine og KORK. Innspilt i Kautokeino våren 2012.
Utgiver skriver:
Mari Boines musikk gjør noe med mennesker verden over, uansett hvem hun synger for. Som selvutnevnt ambassadør for det samiske folk forteller denne lille damen med den store stemmen sitt eget folks historie. Hun forteller med den stemmen hun har, i en blanding av de skjøreste toner og de sterkeste hyl. I det ene øyeblikket så svak, i det neste nærmest uovervinnelig. Idrettshallen i Kautokeino rommet så mye mer enn en vanlig konsert denne marskvelden i 2012. Publikum fikk bli med på en musikalsk reise, der den samiske og den norske kulturen smeltet sammen og tilpasset seg hverandre. Den lille damen med den store stemmen fikk fortalt sitt folks historie atter en gang. Denne gang til nye tilhørere, med samme livserfaring som henne selv.
UniversalMusic, 2013. 1 CD.149.- (cdon.com eller platekompaniet.no)