Maren Uthaug: Ságeris ságat

Maren Uthaug følger opp sin store suksess fra 2010 – Ságer somá leat sápmelažžanmed satirebok nummer 2 Ságeris ságat. I denne boka får samiske politikere, kunstnere, musikere og andre kjentfolk visstnok enda større medfart enn i den forrige. Også for denne utgivelsen er Mona Solbakk  redaktør og viktig inspirasjonskilde for Maren. Maren bor i København, Mona i Tromsø. Begge har røtter i Tana. Boka har nordsamisk tekst. Den norske utgaven av boka heter Same shit. Boka vil også bli gitt ut i en lulesamisk og en sørsamisk versjon før jul.

På lanseringa av boka i Oslo 23. november kunne redaktør Mona Solbakk fortelle at Ságer somá leat sápmelažžan (Det er gøy å være same) er den tredje mest solgte boka i Sápmi, så det er tydelig at Uthaugs satiriske strek har slått an.

ISBN: 978-8263-066-5.ČálliidLágádus, 2011. 170.- (kan også kjøpes fra haugenbok.no)