Kristin Mellem: Allaq – the great dreamer (CD)

Det samiske nasjonalteatret Beaivváš og Kristin Mellem har lansert CD-utgivelse av soundtracket fra teaterforestillingen Allaq som er skrevet av sørsamiske Cecilia Persson. Kristin Mellem har komponert musikken til teaterstykket.

Kristin Mellem har sammen med bl.a. Nils Johansen (bl.a. Bel Canto, Vajas), laget et soundtrack som står i forhold til teaterstykket Allaq – med bjørner, magi, mytologi, drama og kjærlighet. Skuespillerne i teaterstykket bidrar med sang og lyder. Musikken spenner fra det stemningsfullt vakre og sårbare, til det groteske, mørke og destruktive.

Allaq bygger på tre urfolksmyter: den samiske bjørnemyten, den inuittiske myten om Allaq og Athabasc indianer myten. Handlingen er lagt til en gang i framtiden der naturen og verden som vi nå kjenner den, har kollapset.Verden holder på å gå under, det er krisetider med sult og konflikter, men det finnes håp og drømmer. Mytologi møter science fiction i denne samiske framtidsvisjon der fryktede klimaendringer har blitt virkelighet. Bjørnen har en sentral rolle i forestillingen, for bjørnen er i følge den samiske myten, samenes stamfar.

Cecilia Persson ønsker med dette teaterstykket å vise de fantastiske åndelige tradisjonene som finnes hos de arktiske urfolk, som samene er en del av.

Skuespillere i stykket er Ingá Márjá Sarre, Niillas Holmberg, Nils Henrik Buljo, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Egil Keskitalo og Mary Sarre.

Allaq – pressemelding

TurnCD 22. Turn Left, 2010. 1CD . 169.- (Platekompaniet)