Jernanger (DVD/Blue-Ray)

Filmen Jernanger er et drama regissert av Pål Jackman med Bjørn Sundquist i hovedrollen.  

Den aldrende finnmarkingen Eivind ( Bjørn Sundquist) bor og driver kafé på rustholken Jernanger, som har ligget ved kai i Stavanger de siste 30 årene. Den temperamentsfulle grinebiteren er ikke er redd for noe – bortsett fra kjærligheten. Han kan ikke glemme sin ungdomskjæreste Beatrice (Mary Sarre), langt der oppe i nord. Likevel har han aldri reist tilbake. Han skulle bare få skikk på livet først. Jernanger vant publikumsprisen under TIFF i 2009.

Andre samiske skuespillere som er med i filmen er Nils Utsi, Ailo Gaup og Inga Marja Sarre.

Norge fattigere uten samene   (NRK Sami Radio)

SF Norge, 2009. 1 t., 32 min. Norsk og engelsk tekst. Pris DVD: 99.- /Blue-Ray 199.- (bl.a. på CDON)