Skriveverksted med Sigbjørn Skåden på Riddu Riđđu 2009

SigbjornSkadenSigbjørn Skåden fra Skånland i Sør-Troms er kursholder under et todagers skriveverksted i regi av festivalbiblioteket. Her oppfordres alle med en liten poet eller forfatter i magen om å delta. Sigbjørn er en av de dyktigste samiske forfatterne vi har. Han debuterte i 2004 med det episke prosadiktet «Skovvadeddjiid gonagas» i 2004. I 2005 var han årets unge artist på Riddu Riđđu-festivalen. I 2007 kom den norske versjonen av boka -» Skomakernes konge» –  og han ble nominert til nordisk råds litteraturpris samme året.

Skriveverkstedet er for alle over 15 år, og skriftspråket kan være norsk, nordsamisk eller engelsk. Kurset går over to dager, torsdag 16.juli og fredag 17.juli mellom kl 13-17. Lørdag 18.juli vil deltagerne få mulighet å fremføre det de har skrevet i festivalbiblioteket. Det kreves ingen forkunnskaper eller sjangerkrav. Det viktigste er skriveglede og et ønske om å lære mer!  Maks 15 deltagere.

Påmelding

Foto: privat