Rakel-Iren Østnes-Lillehaug Pedersen: Bådådjo buoremus gamer/Bodøs beste gamer

Nordsamisk oversettelse av Bådådjo buoremus gæjmmár (2022).

Hendelsene i denne tospråklige ungdomsboka foregår i Bodø. Boka forteller om Niillas og Sunna som begge liker å spille. De bestemmer seg for å delta i en spillekonkurranse på Stormen bibliotek en dag i oktober 2019. Og her begynner deres reise, om de virkelig kunne vinne denne konkurransen.

Dette er en fortelling om spill og konkurranse.

Tekst på nordsamisk og norsk. Oversatt til nordsamisk av Lill Hege Anti. Illustrert av Sissel G. Ringstad. For mellomtrinnet.

Girji lea Niillasa ja Sunná birra geat liikoba dihtorspealuid speallat. Muhtun beaivve golggotmánus soai mearrideaba searvat speallangilvui girjerádjosis. Ja das de álgá sudno mátki, jus de soai vuoittášeigga gilvvu.

Girjji muitalus lea dihtospeallama ja gilvvu birra.

ISBN: 978-82-329-0569-0. Davvi girji, 2023. 80 s. Innb. 349.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og Gavpi blant andre)