Anders Sparring: Suolak-Veahka ja riegádanbeaimoivi

Nordsamisk oversettelse av Anders Sparrings Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen (2017).

Familien er notoriske tyver; de klarer ikke slutte å ta ting som ikke tilhører dem. Det eneste unntaket er lille Emil, som har lyst til å bli politimann når han blir voksen.

Foreldrene Fia og Kjell er ganske bekymret for at Emil ikke skal bli tyv slik som dem. Snart er det bursdagen til Emil, og han har fryktelig lyst på den gigantiske slikkepinnen i vinduet i den lokale godteributikken. Men butikken er tett bevoktet, og familien vet ikke helt hvordan de skal klare å ta seg inn dit. De har dårlig tid, og i tillegg driver naboen Paul Isman og lusker rundt ute i hagen.

Oversatt til nordsamisk av Ánne Kemi. Illustrert av Per Gustyavson. Fortelling for småskoletrinnet (6-9 år).

Suolak-Veahka liiko váldit nuppi olbmo biergasiid. Sii eai máltte. Eaba goit Áslat-isá, Biret-eitte iige Ealláš. Muhto sii surret Niillas-stuoravielja. Mii hal susge ve šáddá? Son ii bárgga lobihis bargguid iige son goassage váldde diŋggaid jus ii leat máksán.

ISBN: 978-91-27-17893-9. Natur & Kultur, 2022. 61 s. Innb. 166.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og Adlibris)