Inga Borg: Pluppen luvnie

Inga Borgs Hemma hos Plupp (1982)  i sørsamisk oversettelse.

Plupp er en liten, trolliknende skikkelse med blått hår og rødt skjerf som bor i en gamme ved «Blåvattnet» et sted i Nord-Sverige, sammen med lemenet Lämmel og røyskatten Härmelin. Han er usynlig for mennesker og kan snakke med dyr og fugler.

I denne boka er det høst og han er opptatt med å samle inn mat for vinteren.

Tjaktje doekoe jïh Pluppe fuehpedeminie daelviedogkesh tjöönghkedh.

Oversatt til sørsamisk av Sara Marja Magga. Gitt ut i samarbeid med Trøndelag fylkesbibliotek.

ISBN: 978-82-93402-67-1. Gïelem nastedh 2022. 23 s. Innb. Kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og Saemien sïjte)

Lars Mæhle: Munnie

Første bok – Egget – i Lars Mæhles serie om Dinosaurgjengen i sørsamisk oversettelse.

Rasmus Rex blir vekket av bestevennen sin, Trym Troodon. Han forteller at egget som mammaen hans har lagt er i ferd med å klekkes. Trym er spent på om det blir en dinosaurlillebror eller en dinosaurlillesøster. Trym og Rasmus tar snarveien gjennom den skumle Sumpskogen for å komme hjem til Trym. På veien møter de mange hindre og noen temmelig nifse dinosaurer. Vel fremme venter det enda en overraskelse.

Illustrert av Lars Rudebjær. Oversatt til sørsamisk av Ejva-Krihke Jonassen. Bildebok for aldersgruppen 3-9 år. Gitt ut i samarbeid med Trøndelag fylkesbibliotek.

ISBN: 978-82-93402-68-8. Gielem nastedh, 2022. 45 s. (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og Saemien sïjte)