Om oss/Min birra

Dette nettstedet er opprettet av Troms fylkesbibliotek som en informasjonstjeneste som skal gjøre det lettere for bibliotek i Troms å orientere seg i og holde seg oppdatert på nye utgivelser om samer og samiske forhold, og samisk litteratur, musikk og film.

Samisk bibliotektjeneste i Troms/Sámi girjerádjubálvalus Romssas er en rådgivende bibliotektjeneste for samisk materiale opprettet av  Troms fylkesbibliotek med bibliotekene i Troms som målgruppe. Rådgiver har kontor på Senter for nordlige folk . Samisk bibliotektjeneste har samlinger som inngår i den nye bibliotek-og museumsenheten som åpnet mars 2011. Deler av samlingen deponeres til Bibliotek-og kulturbussen i Nord-Troms. Det er  mulig for bibliotek, skoler og barnehager i Troms å bestille depoter og lån.

Samisk bibliotektjeneste i Troms arbeider med å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur i Troms gjennom tiltak som dette nettstedet, nyhetsbrev, deltakelse på IBBY Barnebokforum i Troms og gjennom arbeid med Riddu festivalbibliotek.