Aase Synnøve Falch: Over havet henger himmelen

Aase Synnnøve Falch fra Nordreisa i Nord-Troms, har samisk bakgrunn og har nå gitt ut tredje og siste bok i sin romanserie om Sara og familien Persen.

Sara blir boende i Tromsø og fortsetter på sykesøsterskolen. Hun jobber hardt med seg selv for å komme over sviket til Viktor. Hennes gode venn Lasse blir hennes støtte og hjelp. De reiser sammen til Berlin for å besøke Marianne og Walther. Der møter hun en fortid hun helst vil glemme.

Del to i denne tredje romanen handler om Benjamin, som er blitt voksen nok til å reise til Lofoten for å arbeide på et fiskebruk. Der møter han «Hau-Anna», som samler opp torskehoder fra sjøen og selger dem. Benjamin blir dødelig forelsket i henne. Senere skjer det store forandringer i familien Persen, noe som forandrer hele hans voksne liv.

Deto første bøkene i serien er «Steinete stier» og «Det dages».

86-åring gir ut bok (Kristin Humstad, 18.09.20, Ságat)

ISBN: 978-82-996910-6-2. Falch forlag, 2020. 228 s. Innb. (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen, adlibris og blant andre)

Odd Marakatt Sivertsen: Mors siste reise

Kunstner og forfatter Odd Marakatt Sivertsen fra Kåfjord i Nord-Troms har gitt ut sin tredje roman.

Fortelleren i denne boken får beskjed fra sin mors nordnorske lege på sykehjemmet inne i fjorden at moren dessverre var på det siste. Legen antok at han kunne nå henne i livet om han reiste nordover straks. Han reiste.

Reisen nordover blir for fortelleren samtidig en reise tilbake i tid. Tilbake til hans hjemlige trakter, til barne- og ungdomsårene, tiden med foreldrene i den lille bygda i «Læstadiuslandet». For det var nettopp det det var, hadde i hvert fall vært i fortellerens oppvekst. Nå var han tilbake.

Finnes også som e-bok: Odd Marakatt Sivertsen: Mors siste reise (ebok.no)

ISBN: 978-82-8263-402-1. ČálliidLágádus, 2020. 119 s. Innb. 295.-(kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen, Gavpi og adlibris blant andre)