Eli Annie Juliussen Lorås: Hurra-Liisá/Brumme-Line

Tospråklig bildebok for barn med tekst på nordsamisk og norsk og illustrasjoner av  Akin Duzakin.

I en stor gammel hage finner hagedamen Rosa ei humle som er i nød. Rosa prøver å hjelpe den. Til gjengjeld får hun en ny venn, og lærer mye om humlenes spennende og viktige liv, ting hun aldri før har visst …

Oversettelse til nordsamisk av Thomas Hansen.

ISBN 978-82-7601-251-4. Idut, 2019. 48 s. Innb. 249.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen, adlibris, )

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Elefánttaš mii nu háliidii nohkat

Nordsamisk oversettelse av den svenske for­fatt­eren Carl-Johan Forssén Ehrlins Elefanten som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga (2016).

Boka handler om Elle Ele­fant som går igjen­nom den magiske skogen som leder til søvn. På veien til sove­plassen møter hun ulike even­tyr­fi­gurer.

Boka er nummer to i Ehrlins søvn­dyss­ende bok­serie for barn. Den første boka i serien er Kaniinnaš mii nu háliidii nohkkat (2019).

I boka brukes det psy­ko­logiske tek­nik­ker som skal hjelpe barnet med å sovne av fort­ere og sove bedre om natta. Trikset er å legge trykk på ord og set­ninger, gjespe og si barn­ets navn.

For aldersgruppen 0-6 år. Oversatt til nordsamisk av Lill Hege Anti.

Elle Elefánttašt manná imašlaš vuovddi čađa nahkáriid oččodit. Váccidettiin oađđinsadjái deaivá iešguđetlágan máinnasoruhiiguin.

Lea nubbi girji nohkkadahtti girjeráiddus. Vuosttaš girji ráiddus lea Kaniinnaš mii nu háliidii nohkkat.

Teavsttas leat psykologalaš teknihkat mat galget veahkehit máná ribahit nohkkat jođáneappot ja oađđit buorebut ihkku, nugo logadettiin deattuhit sániid ja cealkagiidd, gávastallat ja dadjat máná nama.

ISBN:978-82-329-0170-8. Davvi girji, 2019. 36 s. Innb. 249.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen)