Ingela Bergman: Kulturarv, landskap och identitetsprocesser i norra Fennoskandien 500-1500 e. Kr. – slutrapport från ett forskningsprogram

Sluttrapport for det svenske forskningsprogrammet Kulturarv, landskap och identitetsprocesser i norra Fennoskandien, som har forsket på samfunnsutviklingen i nordlige Norrlands kystområder i en tidsperiode da forhistorien gikk over til historisk tid. Kystens samfunn har blitt belyst gjennom å se til nærliggende områder i nordlige Fennoskandinavia, som også omfatter de nordlige deler av Norge og Finland.

Målet var å belyse landskapsbruk og samfunnsforandringer her da landskapet ble formet av jegere, fiskere, reindriftutøvere og bønder. Hvordan var disse samfunn som etterhvert skulle innordnes i den svenske kronens administrative system?

Inngår i Riksbankens jublileumsfonds skriftserie. RJ : S skriftserie 15.

SBN: 978-91-7061-251-0. Makadam förlag, 2018. 103 s. Heftet. (kan kjøpes fra adlibris, tanum, og saemien sijte blant andre)

Sančuari: Sarvvagalba (CD)

Kautokeino-gruppa Sančuari sitt fjerde album med melodiøs joikrock. Albumet inneholder 14 spor med egenkomponerte joiker og sanger på nordsamisk.

Gruppa består av  Heaika Hætta på vokal, gitar og synth og Svein Egil Oskal på vokal og synth. I tillegg ha de med seg musikere som Med seg har de musikere som Jan Dahlqvist, Roger Ludvigen, Espen Høgmo og Kjetil Dalland.

De har tidligere gitt ut albumene Stállangazza (1997),  Šleangačuoivvat (2001) og Gállábártnit (2012).

Sančuari-CD02. Sancuari, 2019. I CD. 199.- (kan bla. kjøpes gjennom Saemien sijte)