Kysten i ditt liv – noveller

kysten i ditt livAntologi med noveller skrevet av 13 kvinner. Flere av dem samiske.
Forlaget skriver: «Gjennom dette knippet fortellinger blir leseren trukket gjennom ei linje, en grense, et havstykke. Det er tid for å se hvordan viker, bukter, strandgrotter og steiner leser seg inn i nye perspektiv og gir overraskende og undrende innblikk i et grenseland. Det er en klo og et vidd i spennet på denne antologien som strekker seg mellom disse permene. »

Bidragsyterne er:  Ane Høyem, Anne Gjeitanger, Astri Kleppe, Gro Dahle, Ingeborg Arvola, Kristin Bjørn, Marry Ailonieida Somby, Rawdna Carita Eira, Runa Fjellanger, Sigrid Merethe Hanssen, Olava Bidtnes, Lene E Westerås og Heidi Hjorteland.

ISBN: 9788283301984. Liv forl, 2018 147 s. Innb. 299.- (kan kjøpes fra blant andre Biblioteksentralen og haugenbok )

Tradisjonsmat fra Nord-Troms

tradisjonsmat fra nord-tromsEt praktverk om lokal mathistorie fra Nord-Troms. Boka inneholder hele 260 oppskrifter. 215 av dem var opprinnelig samlet inn på begynnelsen av 90-tallet  og publisert i heftet Mat og tradisjoner i Nord-Troms (1997). Boka inneholder også artikler om lokal mathistorie og hvordan folk levde i gamle dager i Nord-Troms.

Her finnes oppskrifter på tradisjonell kjøttmat, fiskeretter, bakverk, supper, desserter, drikker og ost.

Fotograf Jan R Olsen fra Kåfjord har tatt bildene og designet boka som har mange bidragsytere.

Kvensk, samisk og norsk tradisjonsmat i ny kokebok (Laila Lanes, 18.06.18 NRK Kvensk)

ISBN: 978-82-303-3884-1. Mattradisjoner i Nord-Troms, 2018. 199 s. Innb. 395.- (kan kjøpes fra blant andre Biblioteksentralen og haugenbok).