Sameblod (DVD)

sameblodSameblod er Amanda Kernells prisbelønte og kritikerroste svenske dramafilm om samejenta Elle Marja som vokser opp i Lappland på 1930-tallet. Filmen starter med at den eldre Elle Marja, som nå kaller seg Christina og insisterer på at hun er svensk, blir tvunget til å dra tilbake til hjembygda for å delta i søsterens begravelse. Hjemreisen bringer tilbake vonde minner fra oppveksten, om tvangsinternering, mobbing og fornedrende rasebiologiske undersøkelser, som den ambisiøse og skoleflinke Elle Marja måtte undergå, samtidig som hun drømte om å være «vanlig». Det blir etter hvert ubehagelig klart hvorfor Elle Marja endte opp med å fornekte sin samiske identitet.
Filmen var Sveriges nominerte til Nordisk råds filmpris 2017.
Regi: Amanda Kernell. Blant skuespillerne er: Maj-Doris Rimpi, Lene Cecilia Sparrok, Anders Berg, Katarina Blind og Hanna Alström.
Sameblod (2017) – offisiell trailer
Sameblod – har scener jeg aldri kommer til å glemme (Sigurd Vik, P3, filmpolitet. 09.03.17)
Derfor er Sameblod en viktig film (Idun Haugan, forskning.no, 10.03.17)
EAN/Strekkode: 7332421062590. Norsk film, 2017. 1 DVD (1 t, 47 min.) 170.- (kan kjøpes fra Biblioteksentralen, CDON og Platekompaniet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *