Conrad Mason: Dinosaurh

dinsaurhSørsamisk oversettelse av Conrad Masons Dinosaurs (2010). Boka gir et spennende innblikk i dinosaurenes verden. Den kombinerer interessant informasjon med en enkel lesetekst for å inspirere ferske lesere. Illustrert av Daniel Howarth. Oversatt til sørsamisk av Anja Labj.
For noen millioner år siden fantes det noen merkelige skapninger i verden. Det var dinosaurene…
Boka er tidligere i år gitt ut i luesamisk oversettelse: Conrad Mason: Dinosávra (2017)
Gitt ut i samarbeid med Nord-Trønderlag fylkesbibliotek.
ISBN: 978-82-93402-16-9. Gïelem nastedh, 2017. 43 s. Heftet. 100.- (kan kjøpes fra Biblioteksentralen og Saemien sijte)

Julia Donaldson: Paehpere dåahkah

paehpereSørsamisk oversettelse av Julia Donaldsons The Paper Dolls (2012.
En rad med papirdukker på et spennende eventyr gjennom huset og ut i hagen. De unnslipper klørne til leketøysdinosauren og tennene til ovnshanskekrokodillen, men så truer en veldig ekte saks.
En rytmisk fortelling om barndom, minner og fantasiens kraft skrevet av forfatteren av The Gruffalo. Illustrert av Rebecca Cobb. Oversatt til sørsamisk av Jonhild Joma.
Gitt ut i samarbeid med Nord-Trønderlag fylkesbibliotek.
ISBN: 978-82-93402-21-3. 29 s. Gïelem nastedh, 2017. Heftet. 100.- (kan kjøpes fra Biblioteksentralen og Saemien sijte )

Thomas Enger: Birolaš árbi

birolas arbiNordsamisk oversettelse av Thomas Engers spenningsroman for ungdom Den onde arven (2014).
16 år gamle Julia vokser opp hos bestefaren sin, og på skolen blir hun mobbet. Moren er innlagt på psykiatrisk og faren forsvant sporløst da hun var liten. Men en kveld da nordlyset åpenbarer seg på himmelen, finner hun en mystisk gjenstand som er nært knyttet til mørke hemmeligheter rundt farens forsvinning. En gjenstand noen er villig til å drepe for å få tak i.
Oversatt til nordsamisk av Lill Hege Anti. Romanen er også gitt ut som E-bok i EPUB-format.
16 jahkásaš Julie bajásšaddá ádjás luhtte, ja skuvllas son givssiduvvo. Su eadni lea buozas ja áhčči jávkkai go son lei unni. Su buoremus ustit lea bussá. Muhtun eahkeda go guovssahasat almmustahtte almmis, de gávdná imašlaš áđa mii rievdada su eallima oalát. Lea áhta mii hui čadnon sevdnjes čiegusvuođaide dasa go su áhčči jávkkai. Áhta man dihtii soapmásat vaikko gottášit nuppiid vai oččošit dan.
ISBN: 9788232900763. Davvi girji, 2017. 360 s. Heftet. 199.- (kan kjøpes fra Biblioteksentralen, norli og haugenbok)