Aage Solbakk: Buolbmát boazosuohkan Polmak reinsogn – utviklingen av reindriften i Polmak reinsogn – hovedtrekk

polmak_reinsogn_-_omslag Aage Solbakk har gravd fram skriftlig materiale fra tamreindriftens spede begynnelse og fram til vår tid, og gjort den endelige framstillingen levende og fyldig med de mange intervjuene over tid av muntlige kilder som kjente og kjenner Polmak reinsogn fra innsiden. Selv om vi her kun presenterer hovedtrekkene i Polmak reinsogns historie, så gir boka et unikt innblikk inn i en viktig samisk kulturbærer i Tanadalen.
ISBN:  9788282632362. Čálliidlágádus, 2017. 151 s. Innb. 295.- (kan kjøpes fra Biblioteksentralen, Adlibris  og haugenbok)

Inga Borg: Plupp jïh gïjredulvie

plupp-jih-gijredulvie-samiskaSørsamisk oversettelse av Inga Borgs Plupp och vårfloden (1982).

Plupp er en liten, trolliknende skikkelse med blått hår og rødt skjerf som bor i en gamme ved Blåvattnet et sted i Nord-Sverige. I denne boka har isløsningen tatt fart og Plupp drar av sted for å se hva vårfloden gjør med naturen.
Oversatt til sørsamisk av Eli Kappfjell.
ISBN: 978-91-7299-903-9. Opal, 2017. 25 s. Innb. Kan kjøpes fra Akademibokhandelen