Hilde Schanke Pedersen: Áigemátki -Tidsreise – Time Travel

aigematki.jpgI forbindelse med det samiske 100-årsjubileet i 2017  -Tråante 2017-  har Samisk kunstnerforening valgt aktuelle verk fra 21 medlemmer, og samlet dem i katalogen Áigemátki – Tidsreise – Time Travel. Katalogens innhold er juryert, og man får her oppleve de ulike kunstnernes mangfoldighet. Tekst på nordsamisk, norsk og engelsk.
Katalogen presenterer følgende kunstnere: Victoria Andersson, Tomas Colbengtson, Monica Edmondson, Bente Geving, Annelise Josefsen, Per Isak Juuso, Inger Blix Kvammen, Britta Marakatt Labba, Mathis Nango, Hege Annestad Nilsen, Charlotte Nilsen, Hilde Skancke Pedersen, Synnøve Persen, Outi Pieski, Gjert Rognli, Máret Ánne Sara, Odd Marakatt Sivertsen, Lena Stenberg, Anders Sunna, Liselotte Wajstedt og Eva Delving Wiklund.
100 jagi ávvudeami oktavuođas Tråante 2017, lea SDS (Sámi Dáiddačehpiid Searvi) válljen 21 miellahtu barggu ja čohkken daid katalogii Áigemátki – Tidsreise – Time Travel. Kataloga sisdoallu lea juryerejuvvon, ja beasságe dás vásihit dáiddáriid máŋggbealátvuođa.
ISBN: . Davvi girji, 2017. 119 s. Heftet. 150.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen)

Magnhild Bruheim: Mohtorsihkkelipmašat

Mohtorsihkkeipma.jpgFørste bok i serien om Stine og Stian, Motorsykkelmysteriet, oversatt til nordsamisk.
Stian og Stine er like gamle og er stesøsken som nettopp har blitt del av en ny familie. A få en ny søster eller bror er ikke alltid like lett. Da er det flaks at de begge liker å løse mysterier.
En kveld når de er alene hjemme dukker en ukjent person opp i hagen deres, men stikker av når han blir oppdraget. Samme kveld blir en gutt påkjørt av en motorsykkel like ved der de bor. Motosykkelisten stikker av. De tar opp jakta, noen som fører dem opp i flere skumle situasjoner.
Oversatt til nordsamisk av Issát Sámmol Heatta. For aldersgruppen 9-12 år.
Stine ja Stian leaba ovtta boarrásat ja orruba ovtta viesus. Soai leaba oarbinbeležat gieskat šaddan ođđa joavkkus. Muhto ii leat álo nu álki go oažžu ođđa vielja dehe oappá! Lihkus goappašagaid mielas lea suohtas suokkardit ja čoavdit ipmašiid.
ISBN:9788232900176. Davvi girji, 2017. 216 s. Innb. 199.- (kan kjøpes gjennom Biblioteksentralen og haugenbok)