Svetlana Zaborščikova: Sandra-áhkku – máinnas

sandra-ahkkuEventyr på kildinsamisk og nordsamisk  for barn i alderen 5-9 år.
På en jakttur forsvinner den samiske familiens husfar, og Sándrá og barna sørger lenge over ham. Familien må rømme fra røvere til et annet sted. Heller ikke der fikk de være lenge i fred før de igjen nærmet seg.  Sándrá redder seg selv, barna og hundene fra røverne med magiske ord som en hvit rein forteller henne.
Soarvvis oažžu jeđđehusa (Anne Olli, NRK Sápmi 15.11.16)
ISBN: 9788273749642. Davvi girji, 2016. 26 s. Innb. 155.- (kan kjøpes gjennom haugenbok.no og Biblioteksentralen)

Gun Margret Utsi: Nïestesjidh – Niesteboazu – Tradisjonell reinslakt på Helgeland

nieste_omslag.jpgNyutgivlelse av  Nïestesjidh – Niesteboazu – Tradisjonell reinslakt på Helgeland (2010). I den nye utgaven er nordsamisk kommet til. Her kan vi lære hvordan vi slakter og parterer reinskrotten samtidig som vi lærer de tallrike samiske begrepene knyttet til reinsdyret. Dessuten kan du nå sammenligne de sørsamiske og nordsamiske benevnelsene.
Dá de lea ođasmahtton girji, mii 2010s ilmmai máttasámegillii ja dárogillii. Ođđa girjái leat lasihan davvisámegiela.
Girji oahpaha mo njuovvat ja rihttet bohccogoruha, dan seammás go oahpaha bohccogoruha eatnat sámegielat doahpagiid. Dasto sáhtát maiddái buohtastahttit máttasámi ja davvisámi bohccogoruha namahusaid.
ISBN: 978-82-8263-196-9. ČálliidLágádus, 2016. 80 s. Innb. 270.- (kan bestilles gjennom Biblioteksentralen)